Incendi d’un edifici a Serradells

Incendi a l’edifici Encorcers, a la carretera de la Comella, molt a prop del Serradells. Només hi van haver danys materials i no hi ha hagut cap personal. Les falames va provocar un gran ensurt perquè evocaben l’incendi que va devastar els Serradells al novembre de 2018. L’avís el van rebre a les 12.09h. L’incendi va despertar l’alerta de la població i també la dels mateixos comunals, que veien el fumeral recordaven les imatges del centre esportiu de la capital en flames. A l’arribada del primer efectiu de Bombers, el pla d’autoprotecció de l’edifici ja s’havia activat i havia començat a evacuar-lo el centenar llarg de treballadors que s’hi trobaven en aquella hora.

Per sort, el foc només va provocar danys materials molt localitzats a la planxisteria de la planta baixa i a la teulada. Es van haver d’atendre alguns treballadors, que van inhalar fum quan intentaven apagar el foc. L’origen de l’incendi se situa en aquesta planxisteria de la planta baixa, tot i que la investigació encara ha de determinar el punt exacte. Segons els bombers, es podria haver iniciat en un aparell situat dintre de la cabina de pintura de la planxisteria que serveix tant per l’assecat com per la barreja dels colors. Originat el foc en un d’aquests dos punts, en pocs minuts es va extendre pel tub de la calefacció sis plantes més amunt, fins arribar a la teulada.

Quan la resta de les altres dotacions dels bombers, quatre en total amb una dotzena de bombers, van arribar a Enconcers, van poder extingir-lo en 20 minuts. Els bombers van controlar que no hi hagués cap resta de foc, i més tard es va procedir a la ventilació de l’edifici.